کلایمر چیست؟ - راهنمای کامل کلایمر - تهران کلایمر
قطعاً یکی از سختیها و مشکلات ساختمان و خانههای بلند، مخازن نفت و بناهای مرتع دسترسی به ارتفاع در آنها است. معمولاً همیشه بلندی باعث میشود تا در زمانهایی که نیاز به تعمیر و نگهداری و نظافت و نقاشی در فضاهای بیرونی را دارید با استفاده از ابزاری بنام کلایمر بتوان به راحتی به بلندیها دسترسی داشت. کلایمر در واقع یکی از کمهزینهترین و ایمنترین روشها نسبت به داربست است که برای ساختمانهای بلند کاربرد دارد و کارفرماها و پیمانکارها میتوانند در پروژههای خود با خرید یا اجاره کلایمر بتوانند فعالیتهای خود را پیش ببرند.
کلایمر چیست؟
در واقع بالابری هستند که با یک سبد مخصوص تا 6 متر هستند و برای تمیزکاری ساختمان و نماها و بالابردن مصالح ساختمانی و تجهیزات و ... بهراحتی استفاده میشود. اجاره کلایمر یکی از بهترین وسیله جایگزین داربستهای ساختمانی هستند و برای نصب آنها نسبت به داربست هزینه زیادی لازم نیست.
معمولاً کلایمرها با موتورهای وینچی بهوسیله سیم بکسل به پایه نگهدارنده آن وصل شده حرکت مینمایند و دارای ترمز اضطراری هستند. کلایمرها با توجه به نوع کاربری و ظرفیت خود دارای ضرایب اطمینان مختلفی هستند و در سایزهای زیادی قابلیت کار دارند. طراحی این دستگاهها به نفربر، حمل مصالح و سکوی اجرای عملیات تقسیم بندی میشوند. دستگاههایی که با انواع سیستمهای امنیتی نظیر (ترمز پاراشوت – ترمز کمانی – ترمز لنتی) است که در مواقع اضطراری از سقوط دستگاه جلوگیری مینمایند.
با استفاده کابل جداگانهای که در این دستگاهها قرار دارد میتوانید یک سیستم ترمز موازی را در موارد اضطراری برای قفل کل مجموعه قرار دهید. معمولاً کلایمرها مدولار ایجاد شدهاند و برای دستگاههایی به طور پیچومهرهای به همدیگر وصل خواهند شد. نصب و پیاده سازی این وسیله بسیار آسان بوده و بهراحتی قابلیت حمل و نقل دارند. این وسیله را به راحتی میتوانید مونتاژ نموده و مزیتهای زیادی نسبت به داربستها دارند که در ادامه مقاله خدمتتان عرض خواهیم نمود.
انواع کلایمرها
این دستگاهها با توجه به ارتفاع سازه و وزن به نوع برقی و دستی تقسیم بندی میشوند. البته باید متذکر شد که این دستگاهها هم به صورت برقی و هم نیروی برق قابلیت حرکت دارند. کلایمر دستی برای سازههای کم ارتفاع ساخته شده و با توجه به نوع حرکت از سرعت و ظرفیت کمتری برخوردار هستند.
کلایمرها از لحاظ حرکتی نظیر به دو مورد عمودی و عمود جانبی تقسیم میشوند و در حرکات عمودی پایههای دستگاه در بخش بالا قرار میگیرد و با سیم بکسل به موتور وینچی درون سبد وصل شده و دستگاه در مسیر عمودی حرکت میکند.
کلایمرها همچنین با ریلهایی که دارند به صورت عمودی از بالای ساختمان به سوی زمین نصب میشوند و با مهارهایی به بدنه سازه وصل خواهند شد و دستگاه نیز روی این ریل حرکت میکند و این وسیلهها سیستم ایمنی بسیار قوی دارند.
تقسیم بندی کلایمرها
کلایمرها به طور کلی دودسته را شامل میشوند:
دستی مکانیکی
برقی
هرکدام از این دو مدل کاربردهای مختلفی را در جامعه دارند و به دلیل استفاده راحتتر از نوع برقی در صنایع ساختمانی بهرهبرداری میشود. این بالابرها امروزه زیاد استفاده میشود و البته کلایمر مکانیکی یا دستی نوع ساده آن است و جایگزین داربستهایی هستند که در آنها حرکت سبد با نیروی دست انجام میشود.
معمولاً در نوع دستی چرخاندن وینچی با سیمهای نگهدارنده بالابر متصل انجام میشود و کلایمر به حرکت در میآید، با نیروی دست و چرخاندن وینچ میتوانید کلایمر را بالا پایین حرکت دهید. ولی کلایمر برقی بالابرهایی هستند که بهترین جایگزین داربست برای نگهداری در نمای ساختمانها و برجهای بلند میباشد و با استفاده از سیستم الکتروموتور کار میکنند. این کلایمرها با سیستم موتور برقی کار بالا و پایین سبدی را انجام میدهند و کارگرها با کلیدهای مخصوص این دستگاه را هدایت میکنند. کار با نوع برقی بسیار آسانتر از مدلهای مکانیکی است و هدایت آن در تمامی جهتها به راحتی امکانپذیر است.
کاربرد کلایمر
امروزه این وسیلهها در صنایع ساختمانی، برج سازی و نماهای بلند بسیار کاربرد دارند و بهراحتی میتوانید هزینههای خود را پایین بیاورید و از مهمترین کاربردهای کلایمر در ساختمان و معماری شامل:
- کار نمای ساختمانهای بلند بهآسانی انجام میشود
- قابلیت تعمیر و نگهداری ساختمانهای قدیمی
- امکان نظافت نماها و پنجرهها و شیشههای برج و ساختمان
- نصب کامپوزیت پنل
- قابلیت بازسازی سازهها و برجهای بلند
معمولا کلایمر کارها را بسیار آسانتر می کند و قابلیت نظافت فضاهای بیرونی ساختمان های بلند را به آسانی قابل انجام می نماید. این دستگاه ها قابلیت کمک بهتر به کارگران در نماها و بخش های مختلف ساختمان بلند را دارا است و بهترین گزینه برای داربست ها می باشد.
روش نصب کلایمر
معمولاً در ساختمانها و برجهای بلند از این وسیله خریداری یا اجاره میشود و اصلاً محدودیتی در نصب آن وجود نخواهد داشت. نصب کلایمر با نصب سازهها بر روی بام شروع شده و شامل سبدها به همراه وزنههای تعادل، ستون و تیر و بازوی مربوط به نقاط آویز است و همچنین خرک تعادل و بکسلهای ضد خیز نیز نصب میشوند. حالا باید اگر نوع ریلی آن را نصب میکنید باید ریلها را روی سقف انجام دهید. حالا نوبت به نصب سبد حمل نفرات کلایمر میرسد که شامل جعبه برق، ترمزهای اضطراری، کابل برق، کابل جمع کن، سیستم سنکرونیزور و … میباشد. در زمان نصب این وسیله باید به طول باز و وزنههای لازم توجه داشت. همچنین انتخاب موتور و الکترو گیربکس نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. نصب کردن این وسیله یک کار کاملاً تخصصی است و باید توسط کارشناسان حرفهای انجام بگیرد. شما اگر قصد خرید کلایمرها را دارید میتوانید از سایت تهران کلایمر اقدام نمایید.
فرق کلایمر نوع ثابت و پرتابل
کلایمرهای پرتابل یا قابل حمل که امکان انتقال به ساختمانهای دیگر برای کار کردن را دارا هستند و شما میتوانید پس از پایان کار آنها را جمع آوری کرده و حتی به انبار انتقال دهید. در نوع ثابت سیستم فرق میکند و همه چیزها شامل مونو ریل، ماشین روف و تلسکوپیک، روی سقف ساختمانها نصب میشوند و دائمی هستند. کلایمرهای همراه یا پرتابل همانند دستگاه فوم بتن نیسانی در پروژههای مختلفی استفاده شوند و برای نماها در انواع ساختمانها بیشترین استفاده را دارند و به دلیل قابل حمل بودن این بالابرها میتوانید قابلیت اجاره دستگاه را نیز انجام دهید.
انواع سیستم کلایمر ثابت
سیستم کلایمر دارای انواع مختلفی است که بر مبنای نوع نصب روی بام و کاربردهایی که دارند در اینجا شما را با دو نوع مهم آن آشنا کردهایم که نوع ثابت خود دارای انواع مختلفی است.
سیستم مونو ریل
این سیستم یک نوع ثابت است که با ریلهایی که دور تا دور ساختمان قرار میگیرند و با آن میتوانید بر روی ریل که دور ساختمان کشیده شده است، افقی حرکت نمود و سیستم مونور ریل دستی یا برقی کار میکند و شامل انواع زیر میباشد:
- Wall Mounted Bracket (نصب روی نمای ساختمان)
- Roof Mounted Boackets (نصب روی کف بام)
تجهیزات کلایمر شامل چه چیزهایی است؟
معمولاً این وسیله شامل موارد مهمی نظیر سازههای روی بام، بکسلهای ضد خیز، وزنههای تعادل، سبد، تیر و خرک تعادل یا همان تکیه گاه و ستون و ... میباشد.
همچنین سبد حمل نفرات شامل کابل برق، سیستم اضافه بار، کابل جمع کن، سیستم بکسل، ترمز اضطراری و ... میباشد.
سیم بکسل کلایمر چیست؟
سیم بکسل ها در واقع یک طناب از جنس فولادی محکم هستند که شامل لایه سیم، سیم و مغذی هستند و معمولاً چند عدد سیم یا رشته سیم به دور مغذی تابیده شده است و سیم بکسل در انواع مختلفی شامل جنسهای استیل و فولاد هستند.
سیم مفتول: چندین مفتول به دور هم پیچیده شده هستند و شامل آهن، فولاد، برنز و استیل هستند و مفتول فولادی بدون روکش، استیل و گالوانیزه در بازار وجود دارند.
استرند: در واقع یک بخش از سیم بکسل هستند که به شکل مارپیچ به دور هسته تابیده میشوند.
هسته یا مغزی: جزو بخشهای اصلی و مرکزی سیم بکسل هستند.
لوله داربست چیست؟
معمولاً لولهها شامل اسکلت بندی سازههای داربستی هستند. لولهها در مدلهای درزدار و با ورق سیاه ساخته میشوند. معمولاً از این لولهها برای دسترسی به مکانهای سختتر ساختمانی و نماها استفاده میشود. لولهها در مدلهای سبک و سنگین با وزنهای مختلفی ایجاد شده است.
معمولاً لولههای داربست هیچ مواد سیالی را انتقال نمیدهند و حتی در معرض تست آب و گاز نیستند و از این مدل آسیبها در امان هستند.
کلایمر جایگزین داربست
معمولاً امروزه از کلایمرها به دلایل مختلف که در زیر بیان خواهیم نمود به جای داربست در صنایع ساختمانی استفاده میشود. داربستها دیگر مزیتهای زیادی نسبت به climer ندارند و مهمترین مزیتهای آنها شامل:
- بهترین توجیه اقتصادی عالی
- بازگشت سرمایه در زمان کوتاه
- قابلیت نصب و راه اندازی کاملاً آسان
- جابهجا شدن سریع
- سرعت عمل بسیار عالی برای کارگران
- بهره وری و کارایی مناسب
- قابلیت ترمز مگنتی الکتروموتور
خرید و اجاره کلایمر از سایت تهران کلایمر
برای خرید کلایمر صفر، و یا دست دوم با ما در تماس باشید. شما به راحتی میتوانید انواع کلایمرهای ثابت و پرتابل را با سیستمهای برقی و مکانیکی در داخل ایران از وب سایت تهران کلایمر برای سازههای بلند و برجهای مسکونی داخل تهران اجاره یا خریداری نمایید و دیگر مشکلی بابت بالا بردن وسایل و تجهیزات و مصالح ساختمانی در این زمینه نداشته باشید. امروزه از climer ها به جای بالابرهای قدیمی استفاده میشود و توانسته در دل ساختمان سازها و معماران قرار بگیرد.
معرفی جامع و کامل کلایمر و ویژگی های کاربردی
کلایمر (Climber)نوعی دستگاه بالابری است که استفاده از ان در دنیا بسیار رایج است. این دستگاه امکان دسترسی به ارتفاعات بلند نظیر: ساختمان های مرتفع، سد ها، بالای پل ها، سیلو های غلات، مخازن سوخت های فسیلی، برج و ... را فراهم می کند. کلایمر در پروژه های مختلفی که نیاز به دسترسی به مکان های مرتفع باشد، کاربرد دارد. به طور مثال برای نظافت، رنگ آمیزی، نصب پنل های ساختمانی، نصب کامپوزیت، تعمیر و نگهداری، بازسازی و... در آپارتمان ها و سایر سازه های مرتفع، مورد استفاده قرار می گیرد. امروز در این مقاله قصد داریم شما را با انواع این دستگاه و ویژگی های منحصر بفرد آن آشنا کنیم. لطفا در ادامه همراه تهران کلایمر باشید.
معرفی انواع مدل های کلایمر
به طور معمول، نوع کلایمر را با در نظر داشتن ظرفیت کاری دستگاه، نوع کاربری و توان امنیتی آن، طراحی و تولید می کنند. براساس فاکتور های نام برده شده، می توان کلایمر ها را به سه دسته نفربر، حامل تجهیزات و مصالح ساختمانی و سکوی اجرای پروژه و عملیات تقسیم بندی کرد. در طراحی این دستگاه ها، اغلب از سیستم های امنیتی مانند: ترمز کمانی، ترمز لنتی و ترمز پاراشوات استفاده می شود. این ترمز ها در مواقع ضروری از سقط دستگاه جلوگیری می کنند.
معرفی انواع کلایمر های از نظر نوع کارکرد
این دستگاه ها بر اساس نوع کارکردی که دارند، به دو دسته برقی و دستی تقسیم می شوند. البته ارتفاع سازه پروژه و وزن کاری آن، در انتخاب هر یک از این مدل ها تاثیر گذار است. همانطور که گفته شد، این دستگاه می تواند به دو صورت دستی و برقی کار کند. کلایمر های دستی اغلب در سازه های کم ارتفاع و سازه هایی که ظرفیت کاری کمتری دارند، مورد استفاده قرار می گیرد. لازم به ذکر است که کلایمر های دستی نسبت به مدل برقی، دارای ظرفیت کاری و سرعت حرکتی کمتری هستند.
دسته بندی کلایمر های از نقطه حرکتی
از لحاظ نقطه حرکتی، می توان این دستگاه را به دو مدل حرکتی عمودی و حرکتی عمودی جانبی دسته بندی کرد. کلایمری که به صورت عمودی حرکت می کند، پایه های دستگاه در قسمت بالای دستگاه قرار گرفته و به وسیله سیم بکسل به موتور وینچی که داخل سبد قرار دارد، متصل می شود. در نتیجه از این طریق دستگاه را در مسیر عمودی به حرکت در می آورد. این مدل از دستگاه در ایران رواج بیشتری دارد.
در مدل دیگر، ریل هایی به شکل عمود بر روی زمین نصب می شود. سپس این ریل ها به وسیله مهار ها، به بدنه سازه متصل می شود و در نتیجه دستگاه بر روی این ریل ها به حرکت در می آید. این مدل نسبت به مدل کابلی، از امنیت بیشتری برخوردار است.
علت برتری دستگاه کلایمر نسبت به سایر سیستم های دسترسی
به طور معمول، کلایمر ها را به شکل مدولار طراحی و تولید می کنند. در نتیجه بسیاری از قسمت های این دستگاه به وسیله پیچ و مهره به هم متصل می شود. تین دستگاه به دلیل حمل و نقل سریع و اسان، سیستم امنیتی مناسب، سهولتی که در نصب و راه اندازی دارد و قابلیت مونتاژ و دمونتاژ راحت آن، باعث شده است این دستگاه نسبت به سایر سیستم های دسترسی مانند داربست، از برتری ویژه ای برخوردار باشد.
تفاوت دستگاه کلایمر و دستگاه بالابر
یکی از عمده ترین تفاوت های دستگاه کلایمر و دستگاه بالابری که اغلب در داخل سازه ها از ان استفاده می شود؛ موقعیت قرارگیری موتور وینچی است. در بالابر ها این موتور، در محلی مرتفع قرار می گیرد. بنابراین با کار کردن، سیم بکسل جمع شده و سبد را به سمت بالا هدایت می کند. اما در دستگاه های کلایمر، موتور بر روی خود سبد نصب می شود.
معرفی انواع سیم بکسل های دستگاه کلایمر
به طناب های فولادی که از سه بخش اصلی: مغذی، لایه سیم و سیم تشکیل می شود، سیم بکسل می گویند. فرایند ساخت سیم بکسل به این صورت است که چند عدد رشته سیم یا لایه سیم، به دور مغذی تابیده می شود و سیم مغذی در مرکز قرار میگیرد. به طور معمول، سیم بکسل ها را بسته به نوع کاربردی که دارند، همچنین بر اساس شرایط مورد استفاده، با دو متریال استیل و فولاد طراحی و تولید می شوند.
معرفی بخش های اصلی سیم بکسل
همانطور که پیش از این هم اشاره کردیم، سیم بکسل سه بخش اصلی دارد. هر کدام از این بخش ها به تنهایی نقشی اساسی در این محصول ایفا می کند. لطفا همراه تهران کلایمر باشید تا در ادامه به بررسی موشکافانه هر کدام از عنصر های سازنده این محصول بپردازیم.
مفتول، یکی از اجزای مهم سیم بکسل و استرند
استرند به مجموعه ای از مفتول ها گفته می شود. در واقع، از پیچیده شدن چند مفتول به دور هم، استرند ایجاد می شود. از متریال هایی از جمله فولاد، استیل، برنز، آهن و... برای ساخت رسته های مفتول استفاده می شود. این مفتول ها بر اساس نوع متریال، در گروه های مختلفی مانند: مفتول فولادی استیل، مفتول فولادی بدون روکش، مفتول فولادی گالوانیزه و... قرار می گیرند.
هسته یا مغزی سیم بکسل (بخش اصلی و مرکزی)
سیم بکسل کلایمری بافت بسیار خاص و منحصربفردی دارد. از این رو این محصول، از ترکیب دو نوع بافت سیمی وارینگتون و سیل طراحی و تولید می شود. در نتیجه می توان گفت که سیم بکسل های کلایمری، حداکثر مقاومت سایشی را دارند.
نحوه ثبت سفارش اجاره کلایمر
شما عزیزان می توانید به منظور اجاره کلایمر برای اجرای پروژه های ساختمانی و سازه ای خود، از شرکت تهران کلایمر، این دستگاه را اجاره کنید. برای ثبت سفارش خود، کافیست با شماره تماس های موجود در قسمت تماس با ما در سایت تهران کلایمر تماس حاصل فرمایید. کارشناسان و متخصصان این مجموعه در اسرع وقت، پاسخگوی نیاز های شما عزیزان خواهند بود. این شرکت، با بیش تز ۱۰ سال سابقه و تجربه در این زمینه و اجرای بیش از ۱۰۰۰ پروژه موفق، افتخار خدمات رسانی به شما عزیزان را پیدا کرده است.
کلام پایانی
امروز در این مقاله سعی کردیم تا شما را با مفهموم کلایمر آشنا کنیم و انواع کلایمر از نظر طراحی و کیفیت به شما عزیزان معرفی کنیم. امیدواریم این مطلب مورد پسند شما عزیزان قرار گرفته باشد.